Актуелни Настани

Настани

Новогодишен панаѓур

Традиционално како и секоја година така и оваа година во СОУ “Орде Чопела,, се одржа Новогодишен панаѓур. Сите производи на панаѓурот беа изработени од страна

Повеќе ...
Настани

РЕЗУЛТАТИ ОД РАСПИШАНИОТ КОНКУРС ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПРИЛЕП, ПО ПОВОД ПАРТОНОТ НА ГРАДОТ ПРИЛЕП – “ СВ. НИКОЛА,,

ОД АКТИВНОСТИТЕ НА КЛУБОТ НА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРЦИ ОД ПРИЛЕП. РЕЗУЛТАТИ ОД РАСПИШАНИОТ КОНКУРС ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПРИЛЕП, ПО ПОВОД ПАРТОНОТ НА ГРАДОТ ПРИЛЕП –

Повеќе ...
Настани

14-ти Ноември, светски ден на Дијабетесот.

Професорката Ангела Петреска, заедно со учениците техничари за очна оптика од III-3, презентираа проекти и презентации на тема: Дијабетесот и дијабетичната ретинопатија, подмолна болест на

Повеќе ...
Настани

Учество на ученици од СОУ “Орде Чопела ” Прилеп во 9 Филмски фестивал за млади “Џифони Македонија” Соу Орде Чопела Прилеп

Педесетина ученици од Кавадарци, Прилеп, Куманово и од Маврово-Ростуше во изминатите денови учествуваа на 9. Филмски фестивал за млади „Џифони Македонија“ од своите училишта или

Повеќе ...
Настани

ЗЕЛЕНА МИНИ ЕКО ФАРМА

Реализиран проектот „ЗЕЛЕНА МИНИ ЕКО ФАРМА“ – Користење на самоодржливи извори на енергија за обезбедување на благопријатни одгледувачки услови за животните во фармата во Соу

Повеќе ...
Настани

МАССУМ 2021

На државниот натпревар на средни училишта МАССУМ 2021 учениците: Давор Степаноски и Сара Ристеска во категоријата најдобро кариерно портфолио го освоија првото и третото место

Повеќе ...
autizam
Настани

Светски ден на Аутизам

Светскиот ден за подигање на свеста за лицата со аутизам и во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар на нарушувања (AСН) ученици од

Повеќе ...
Настани

International Day of peace

Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието изработи одлично видео на мирот по пивод Меѓународниот ден на мирот. Нашето училиште преку нашиот

Повеќе ...
Настани

Посета на на Заменик Министерката за Образование Наумовска и Градоначалникот Јованоски

Денес нашето училиште беше посетено од страна на Заменик Министерката за Образование Наумовска и Градоначалникот Јованоски. Нашата директорка на училиштето Анета Пејоска нагласи дека ќе

Повеќе ...
czech republic
Настани

Ден на Европа 2020

Ден на Европа 2020 и потсетување на мобилноста во Чешке Будејовице (Чешка) од Еразмус+ проектот на учениците од СОУ “Орде Чопела“-Прилеп! #ЗапишисевоСОУОрдеЧопелаПрилеп  

Повеќе ...
Unpick your history, weave your future
Настани

Unpick your history, weave your future

Незаборавни активности на учење и дружење на учениците од нашето училиште СОУ “Орде Чопела“ во склоп на Еразмус+ проектот “Unpick your history, weave your future”

Повеќе ...