Над 600.000 евра инвестиции во СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп за подобар наставен процес

Сподели:

Средното општинско училиште „Орде Чопела“ е подготвено да ги прими своите ученици назад во училишните клупи. Спремни сме на 1 септември да ја започнеме новата учебна 2022/2023 година. Оваа учебна година ја започнуваме со зголемен број на ученици. Можеме да се пофалиме дека уписот квалитетно и успешно го извршивме затоа што запишавме 135 ученици во 8 паралелки, што значи бројот на паралелки во нашето училиште во моментот достигна 30 паралелки кои ќе изведуваат настава во прва и втора смена, вели Анета Пејоска, директор на СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп.

Детали : на следниот линк.

Коментари