Актуелни Настани

Настани

3-то ноемвриски ликовен хепенинг

На овогодинешниот хуманитарен 3-то ноемвриски ликовен хепенинг, ученичката Елена Јосифоска од IV-3 клад, Техничар за очна оптика, зазеде учество и при тоа го освои првото

Повеќе ...
Настани

Од идеја до реализација!

Погледнете какви иницијативи спроведоа учениците кои беа дел од Центарот за фузија на идеи. Тие идентификуваа потреби и придонесоа за позитивни промени во нивната околина.Овие

Повеќе ...
Настани

Mесечен блог пост

Погледнете го нашиот августовски месечен блог пост од СОУ Орде Чопела од Северна Македонија Кликнете на линкот за да откриете повеќе за ова училиште кое

Повеќе ...
Настани

UPSHIFT CROWDFUNDING настан

Дониравме и вложивме во средношколски проекти На вчерашниот прв UPSHIFT CROWDFUNDING настан беа собрани 59500 денари за еко проекти на 5 средни училишта за заштита

Повеќе ...
Настани

Учи паметно, работи стручно

Во рамките на кампањата „Учи паметно, работи стручно“ и Образование за вработување во Северна Македонија – E4E која ја спороведува Министерство за образование и наука со

Повеќе ...
Настани

Еразмус+ #Beingabiomakernopassportsneeded

Оваа седмица наши ученици и професори заедно со нашата директорка се во Јеси, Италија преку Еразмус+ проектот #Beingabiomakernopassportsneeded Учесници на проектот се и нашите партнер

Повеќе ...
Настани

“Систем за собирање на дождовница за наводнување на училишниот мини овоштарник и одржување на хигиената на мини фармата”

Водата е незаменлив ограничен ресурс и обновлив е САМО доколку со неа соодветно се управува. Од таа причина заедно со 50 средношколци и 10 наставници

Повеќе ...
Настани

Брисел на Science on stage festival

Денес во Брисел на Science on stage festival 2022 #sons2022, ќе биде претставен нашиот Еразмус+ проект #beingabiomakernopassportsneeded, од страна на професорот Jose Viñas од нашето

Повеќе ...