Актуелни Настани

Настани

МАСУМ 2023 Гостивар

Во конкуренција на 52 средни училишта од Република Македонија нашите ученици учествуваа во повеќе натпреварувања каде постигнаа супер резултати. Резултати: Второ Место модна ревија под

Повеќе ...
Настани

LEAD- Leaders for Education, Activism and Development

Кои ќе бидат најГЛАСни? Избираме најГЛАСна средношколска ученичка заедница за 2022/2023. Со голема радост ги споделуваме финалистите од овогодинешниот отворен повик за најГЛАСни: ССОУ „Димитрија

Повеќе ...
Настани

Theory and Practice with a Twist

Професорките по англиски јазик од нашето училиште денес присуствуваа на конференција организирана од Hamilton House на тема Theory and Practice with a Twist

Повеќе ...
Настани

Во геодезијата сознанијата и информациите се добиваат со геодетски мерења

Во геодезијата сознанијата и информациите се добиваат со геодетски мерења. Во современиот свет мерењата се прават со геодетски инструменти од кои најзастапени се тоталните станици,

Повеќе ...
Настани

Работна обука “Биотехнологијата во мојот свет – Програма за искуствено учење“

На 24 и 25 Април наставниците Билјана Апостолоска и Ѓорѓија Гагалески од СОУ “Орде Чопела”- Прилеп присуствуваа на работна обука “Биотехнологијата во мојот свет –

Повеќе ...
Настани

Денот на планетата Земја

а Денот на планетата Земја во Клубот на пратениците-Скопје на 20 април во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање учествуваа 20-тинаГЛОБЕ училиштата

Повеќе ...
Празникот е за сите
Настани

„Празникот е за сите“

Под мотото „Празникот е за сите“ учениците и вработените од СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп, се вклучија во хуманитарен настан по повод Верскиот празник-Велигден !

Повеќе ...
Настани

Меѓународниот ден на Ромите

Вработените од СОУ “Орде Чопела” дадоа свој придонес во хуманитарниот настан што го организираше ООУ “Добре Јованоски” по повод Меѓународниот ден на Ромите. Нашите ѕидови

Повеќе ...
Настани

Посета на идните средношколци

Денеска ги посетивме идните средношколци, деветооделенците од ООУ “Рампо Левката” и ООУ “Кочо Рацин” , каде што им беа презентирани секторите и образовните профили со

Повеќе ...