Проекти

Настани

Еразмус+ #Beingabiomakernopassportsneeded

Оваа седмица наши ученици и професори заедно со нашата директорка се во Јеси, Италија преку Еразмус+ проектот #Beingabiomakernopassportsneeded Учесници на проектот се и нашите партнер

Повеќе ...
Настани

“Систем за собирање на дождовница за наводнување на училишниот мини овоштарник и одржување на хигиената на мини фармата”

Водата е незаменлив ограничен ресурс и обновлив е САМО доколку со неа соодветно се управува. Од таа причина заедно со 50 средношколци и 10 наставници

Повеќе ...
Настани

Брисел на Science on stage festival

Денес во Брисел на Science on stage festival 2022 #sons2022, ќе биде претставен нашиот Еразмус+ проект #beingabiomakernopassportsneeded, од страна на професорот Jose Viñas од нашето

Повеќе ...
Настани

Средба со ученици и професори од СОУ „Орде Чопела“ како и со присутните гости (ученици и професори) од Италија и Шпанија

Денес остварив средба со ученици и професори од СОУ „Орде Чопела“ како и со присутните гости (ученици и професори) од Италија и Шпанија, во рамките

Повеќе ...
Настани

Being a biomaker, no passports needed

Од 4 до 12 декември 2021 година учениците од СОУ „Орде Чопела“- Прилеп, Кирил Дамјаноски, Сара Ристеска, Андреа Гагалеска, Николче Димески и Филип Атанасоски под

Повеќе ...
Настани

Новогодишен панаѓур

Традиционално како и секоја година така и оваа година во СОУ “Орде Чопела,, се одржа Новогодишен панаѓур. Сите производи на панаѓурот беа изработени од страна

Повеќе ...
Настани

РЕЗУЛТАТИ ОД РАСПИШАНИОТ КОНКУРС ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПРИЛЕП, ПО ПОВОД ПАРТОНОТ НА ГРАДОТ ПРИЛЕП – “ СВ. НИКОЛА,,

ОД АКТИВНОСТИТЕ НА КЛУБОТ НА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРЦИ ОД ПРИЛЕП. РЕЗУЛТАТИ ОД РАСПИШАНИОТ КОНКУРС ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПРИЛЕП, ПО ПОВОД ПАРТОНОТ НА ГРАДОТ ПРИЛЕП –

Повеќе ...
Настани

14-ти Ноември, светски ден на Дијабетесот.

Професорката Ангела Петреска, заедно со учениците техничари за очна оптика од III-3, презентираа проекти и презентации на тема: Дијабетесот и дијабетичната ретинопатија, подмолна болест на

Повеќе ...
Настани

Учество на ученици од СОУ “Орде Чопела ” Прилеп во 9 Филмски фестивал за млади “Џифони Македонија” Соу Орде Чопела Прилеп

Педесетина ученици од Кавадарци, Прилеп, Куманово и од Маврово-Ростуше во изминатите денови учествуваа на 9. Филмски фестивал за млади „Џифони Македонија“ од своите училишта или

Повеќе ...
Настани

ЗЕЛЕНА МИНИ ЕКО ФАРМА

Реализиран проектот „ЗЕЛЕНА МИНИ ЕКО ФАРМА“ – Користење на самоодржливи извори на енергија за обезбедување на благопријатни одгледувачки услови за животните во фармата во Соу

Повеќе ...