Category: Настани

Стихови и ноти во чест на Блаже Конески
Настани

Стихови и ноти во чест на Блаже Конески

Огромна благодарност до нашите ученици и Активот по македонски јазик при Соу Орде Чопела Прилеп, професорките Митра Велкоска, Анита Бунеска, Елизабета Пирганоска и Лина Ѓорѓиоска

Повеќе ...
Подигање на свеста за ХИВ и СИДА
Настани

Подигање на свеста за ХИВ и СИДА

Подигање на свеста за ХИВ и СИДА, носење на црвена панделка и предложување на другите лица да го направат истото. #worldAIDSday2019 #communitesmakethedifference #souordecopelaprilep

Повеќе ...
денот на сидата
Настани

По повод денот на сидата

По повод денот на сидата 1 декември денес во СОУ Орде Чопела , доктор Кузески од Советувалиштето за хив/сида при Центарот за јавно здравје одржа

Повеќе ...
Настани

Домаќин на прв државен натпревар на ученици од хемиско-технолошката струка

Нашето училиште оваа година ја имаше најголемата чест од областа на хемијата и технологијата. Денеска бевме домаќини на Првиот Државен натпревар на учениците од хемиско-технолошката

Повеќе ...