Category: Настани

Настани

МАСУМ 2023 Гостивар

Во конкуренција на 52 средни училишта од Република Македонија нашите ученици учествуваа во повеќе натпреварувања каде постигнаа супер резултати. Резултати: Второ Место модна ревија под

Повеќе ...
Настани

LEAD- Leaders for Education, Activism and Development

Кои ќе бидат најГЛАСни? Избираме најГЛАСна средношколска ученичка заедница за 2022/2023. Со голема радост ги споделуваме финалистите од овогодинешниот отворен повик за најГЛАСни: ССОУ „Димитрија

Повеќе ...
Настани

Theory and Practice with a Twist

Професорките по англиски јазик од нашето училиште денес присуствуваа на конференција организирана од Hamilton House на тема Theory and Practice with a Twist

Повеќе ...
Настани

Во геодезијата сознанијата и информациите се добиваат со геодетски мерења

Во геодезијата сознанијата и информациите се добиваат со геодетски мерења. Во современиот свет мерењата се прават со геодетски инструменти од кои најзастапени се тоталните станици,

Повеќе ...
Настани

Работна обука “Биотехнологијата во мојот свет – Програма за искуствено учење“

На 24 и 25 Април наставниците Билјана Апостолоска и Ѓорѓија Гагалески од СОУ “Орде Чопела”- Прилеп присуствуваа на работна обука “Биотехнологијата во мојот свет –

Повеќе ...