Category: Настани

Настани

Во геодезијата сознанијата и информациите се добиваат со геодетски мерења

Во геодезијата сознанијата и информациите се добиваат со геодетски мерења. Во современиот свет мерењата се прават со геодетски инструменти од кои најзастапени се тоталните станици,

Повеќе ...
Настани

Работна обука “Биотехнологијата во мојот свет – Програма за искуствено учење“

На 24 и 25 Април наставниците Билјана Апостолоска и Ѓорѓија Гагалески од СОУ “Орде Чопела”- Прилеп присуствуваа на работна обука “Биотехнологијата во мојот свет –

Повеќе ...
Настани

Денот на планетата Земја

а Денот на планетата Земја во Клубот на пратениците-Скопје на 20 април во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање учествуваа 20-тинаГЛОБЕ училиштата

Повеќе ...
Празникот е за сите
Настани

„Празникот е за сите“

Под мотото „Празникот е за сите“ учениците и вработените од СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп, се вклучија во хуманитарен настан по повод Верскиот празник-Велигден !

Повеќе ...
Настани

Меѓународниот ден на Ромите

Вработените од СОУ “Орде Чопела” дадоа свој придонес во хуманитарниот настан што го организираше ООУ “Добре Јованоски” по повод Меѓународниот ден на Ромите. Нашите ѕидови

Повеќе ...