Category: Соопштенија:

Државниот натпревар Лидер на струка
Соопштенија:

Државен натпревар Лидер на струка

На Државниот натпревар Лидер на струка, ученичката Сара Ујгуноска, Прехранбен техничар во СОУ „Орде Чопела“ Прилеп освои III место, а ученичката Марија Мартиноска одвои IV

Повеќе ...
Подигање на свеста за ХИВ и СИДА
Настани

Подигање на свеста за ХИВ и СИДА

Подигање на свеста за ХИВ и СИДА, носење на црвена панделка и предложување на другите лица да го направат истото. #worldAIDSday2019 #communitesmakethedifference #souordecopelaprilep

Повеќе ...
Прифатилиште за кучиња
Соопштенија:

Прифатилиште за кучиња

Според годишниот план на активности во 2019 година, што Прифатилиштето при Ј.К.П. “Комуналец” го достави до Агенцијата за храна и ветеринарство, за решавање на проблемот

Повеќе ...

Зачленување во дебатниот клуб

Сите заинтересирани за зачленување во дебатниот клуб од нашето училиште пријавете се кај ученикот Кирил Дамјаноски II-4 кој е и претседател на дебатниот клуб.

Повеќе ...

Хари Димески гостин во Радио Пела

Хари Димески, лидер на хемиско – технолошка струка, првенец на генерацијата во СОУ „Орде Чопела“ гостин во Радио Пела. Што овозможува средното стручно образование? Хари

Повеќе ...

Отворен ден

Отворен ден на СОУ„Орде Чопела“ Прилеп Кои струки и профили ги има на располагање СОУ„Орде Чопела“ Какви се можностите на училиштето за теоретската и практичната

Повеќе ...