Светски ден на Аутизам

autizam

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Светскиот ден за подигање на свеста за лицата со аутизам и во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар на нарушувања (AСН) ученици од СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп преку симболичен начин боејќи ги своите раце со шаренила од бои упатуваат порака дека лицата со AСН не смееме да ги заборавиме и лишиме од општествените процеси, од времето и просторот кои им се потребни за интеграција и инклузија.

Коментари