Facebook
Twitter
LinkedIn

СОУ,, Орде Чопела” освојува места на натпревари !!!

На 19.03.2022 во Прилеп во организација на ELTAM (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик за средните училишта.
👉Ученичката Ива Аџиоска од I3 клас го освои второто место, под менторство на професорката Роза Николоска.
👉Ученикот Анастас Трпчески од I5 клас го освои третото место, под менторство на професорката Рената Ристоска.
👉Ученикот Никола Димоски од II3 клас го освои третото место, под менторство на професорката Марија Костов.
👉Ученичката Михајлоска Катерина од III3 клас го освои второто место, под менторство на професорката Рената Ристоска.
Со ова постигнување, сите ученици продолжуваат на регионалниот натпревар.
На нашите ученици им честитаме за постигнатиот успех, им посакуваме среќа и други освоени места во понатамошниот натпревар кој ќе следува ‼️ 🔝