14-ти Ноември, светски ден на Дијабетесот.

Професорката Ангела Петреска, заедно со учениците техничари за очна оптика од III-3, презентираа проекти и презентации на тема: Дијабетесот и дијабетичната ретинопатија, подмолна болест на која не и посветуваме доволно внимание и која е водечка причина за слепило кај луѓето во светот.
Заедно да ја подигнеме свеста и да спречиме појава на ваквите подмолни болести.

Коментари